Bij de opstart van uw BV (Besloten Vennootschap ) komt heel wat verplicht, tijdverslindend papierwerk kijken. Best frustrerend, want u wilt uw kostbare tijd natuurlijk liever anders besteden. Daarom neemt CompanyMakers deze taken quasi volledig van u over. We leggen uit hoe dit in z’n werk gaat.

Een tijdrovende, administratieve rompslomp uit handen geven

Als u een bv opstart, moet u voldoen aan vijf verschillende wettelijke verplichtingen: 

  • het openen van een zakelijke rekening
  • het laten opstellen van de oprichtingsakte door een notaris
  • deze akte laten publiceren in het Belgisch Staatsblad
  • de activering van uw btw-nummer
  • uw inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen

 

We bieden met CompanyMakers een oplossing aan waarbij we al dit papierwerk van u overnemen en u de vrijheid teruggeven om u helemaal op uw corebusiness te concentreren.

Inzetten op efficiëntie en digitalisering

Dankzij deze online tool kan de ondernemer zich volledig op zijn business concentreren

Om dit in de praktijk te brengen, zetten we sterk in op digitalisering. Zo kan iedere ondernemer zich online inschrijven. Vanaf dan gaat ons team van experten aan de slag met uw dossier. Om de opstart van de onderneming af te ronden volgt er één persoonlijke ontmoeting met de bedrijfsleider. Een adviseur van BNP Paribas Fortis gaat zelf bij hem langs - zo wint hij tijd en hoeft hij zich niet te verplaatsen.

Daarna sturen we het dossier door naar de gekozen notaris, die de akte samen met de ondernemer opstelt. Wanneer de akte is verleden, zorgt het CompanyMakers team voor het openen van de zakelijke rekening, en de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (via een Ondernemingsloket). De klant wordt via e-mail constant op de hoogte gehouden van de vorderingen in zijn dossier. Zo blijft de werklast voor de ondernemer minimaal en wordt het doorlopen van de procedure sterk vereenvoudigd.

De onlinetool CompanyMakers is zeer gebruiksvriendelijk en vergemakkelijkt het leven van de ondernemer, zodat deze zich volledig op zijn business kan concentreren.

Een unieke tool in België

Deze digitale aanpak maakt van CompanyMakers een heel gebruiksvriendelijke tool, uniek op de Belgische markt. Hiermee spelen we in op een trend die we ook in onze buurlanden en andere Europese staten waarnemen, zoals in het Verenigd Koninkrijk en in Polen. Daar is het namelijk de gewoonte om vennootschappen digitaal op te richten, wat de efficiëntie uiteraard ten goede komt.

Na de oprichting: begeleiding door een adviseur

Na de oprichting wordt de ondernemer desgewenst doorverwezen naar een adviseur die hem verder begeleidt bij de groei van zijn onderneming. Ook hier kan hij kiezen voor een digitaal parcours, waarbij alle communicatie en verrichtingen via elektronische weg gebeuren, of voor persoonlijk contact – alles voor een aanpak op maat van uw wensen!