In een onstabiel economisch klimaat wordt cash management almaar belangrijker. Gaëtane Vandecruys, specialist Marketing bij BNP Paribas Fortis, staat even stil bij Filtrering en de voordelen ervan om uw geld sneller te ontvangen.

Wat is de Filtrering?

Elke ondernemer wil graag op tijd zijn vergoeding krijgen. Dat is vaak ook noodzakelijk voor een vlot verloop van zijn activiteiten.

Concreet: stel dat u zichtrekeningen hebt bij de banken A, B en C. Beeld u vervolgens in dat uw klant, net als u, houder is van een rekening bij bank A (we nemen BNP Paribas Fortis als voorbeeld). Hij is een goede betaler en doet u een overschrijving, maar op uw rekening bij een andere bank (B of C). "Dankzij het Filtreringscontract wordt die overschrijving nog dezelfde dag automatisch doorgestuurd naar uw rekening bij BNP Paribas Fortis. Normaal gezien had u minstens nog één dag langer op uw geld moeten wachten."

Filtrering is mogelijk voor alle betalingen, behalve lonen, dringende betalingen en stortingen van sociale secretariaten.

Voordelen van het Filtreringscontract: makkelijk en snel

Door gebruik te maken van dit gratis filtreringssysteem voor uw rekeningen bij verschillende banken, optimaliseert u de liquiditeiten die van een BNP Paribas Fortis-rekening van een van uw klanten naar uw BNP Paribas Fortis-rekening worden overgeschreven. Zo kunt u uw geld sneller ontvangen en hebt u ook een duidelijker zicht op uw inkomsten en uitgaven.

"Dankzij de Filtrering zijn de liquiditeiten inderdaad bijna meteen beschikbaar." Door een automatisch proces wordt de betaling van uw klant nog dezelfde dag naar uw rekening bij BNP Paribas Fortis doorgestuurd. Voor uw klant verandert er niets. Die tool is wel een belangrijke troef om uw leveranciers te betalen of om een verplichte vervaldatum na te leven.

Wilt u sneller over uw liquiditeiten beschikken?