De inschrijvingen voor de wedstrijd van BNP Paribas Fortis 'Boost uw business' editie 2016 zijn nu open (nvdr: de wedstrijd is ondertussen afgesloten sinds 3 juli). De winnaar van 2015 voor de provincie Namen, Vincent Demoulin, blikt terug op zijn deelname. Tegelijkertijd geeft hij enkele tips om uw kansen te verhogen.

Een gelegenheid om klanten op te bellen

Bij hun inschrijving krijgen deelnemers van BNP Paribas Fortis een omvangrijke promotiekit. Daarna gaat iedereen op zijn eigen manier te werk: flyers uitdelen op openbare plaatsen en bij evenementen, delen op Facebook, kortingbonnen ... Vincent Demoulin heeft van verschillende kanalen gebruik gemaakt. Hij slaagde vrij goed in de directe marketing: “Om stemmen te krijgen, heb ik een persoonlijke sms gestuurd naar al mijn contactpersonen en heb ik vroegere klanten opgebeld. Dat leverde bovendien een hoger aantal bestellingen op tijdens de zes weken van mijn deelname aan de wedstrijd. Sommige winkels durven namelijk geen kleine orders te plaatsen bij groothandels zoals ik. Dat deden ze toch naar aanleiding van mijn telefoontje.”

5 tips voor de deelnemers

Met meer dan 3.000 stemmen en een eerste plaats, geeft de laureaat enkele goede adviezen:

  • benadruk dat een stem via sms gratis is,
  • kies een goede 'mascotte' die u bij de stemming steunt, bijvoorbeeld een populaire voetbalspeler,
  • ken uw tegenstanders en probeer om in de top 3/top 5 te komen,
  • richt u liever op een klein, efficiënt netwerk dan uw krachten te versnipperen en in te zetten op belangrijke data en evenementen waar veel volk bijeenkomt,
  • probeer uw publiek 'aan te voelen': van zodra u ongeïnteresseerdheid opmerkt, niet blijven hangen, maar van doel veranderen.

Alles te winnen!

De prijzen omvatten onder andere reclame op de shirts van RSC Anderlecht en een mediacampagne ter waarde van 10.000 euro. Nieuw in deze 3e editie: een Starter Cup, bedoeld voor bedrijven die minder dan 3 jaar geleden werden opgericht. U kunt er een leasing voor uw bedrijfsvoertuig mee krijgen! (zie volledige voorwaarden)

Kortom: deze wedstrijd is goed voor tienduizenden stemmen, comments, shares en likes op sociale netwerken en, als u wint, voor een enorme zichtbaarheid tijdens een match van RSC Anderlecht. Het mag duidelijk zijn: dát boost uw business. 

Vincent Demoulin

Vincent Demoulin

Vincent Demoulin is de mede-oprichter van Party-Fices,  een onderneming gespecialiseerd in vuurwerk. Hij was de laureaat bij de editie 2015 van de wedstrijd BNP Paribas Fortis 'Boost uw business' voor de provincie Namen.