Yoga is in opkomst ! En dat is geen verrassing gezien de groeiende zoektocht naar welzijn in een wereld waar we in een razend tempo leven. Daarom had Sandy Cadorin, al enkele jaren een yogabeoefenaar, de droom om zijn eigen yogaschool te openen om de voordelen van deze praktijk te delen en te onderwijzen. Ze deelt haar verhaal.

De passie van Sandy Cadorin is geen verrassing gezien de groeiende zoektocht naar welzijn in een wereld waar we in een razend tempo leven, waar we niet meer de tijd nemen om ons te vestigen en te leven, en waar we zo onbewust zijn dat we niet eens meer weten hoe we ten volle kunnen profiteren van wat we doen, of gewoonweg kunnen zijn wie we zijn.

Daarom wilde Sandy zijn eigen yogaschool te openen in Luik, om de voordelen van deze praktijk te delen en te onderwijzen. Sandy was al enkele jaren een yogabeoefenaar, en werkte bij BNP Paribas Fortis in een onafhankelijk agentschap. Door de opening van Switch Perspective Studio in Luik, werd zijn droom in september 2019 werkelijkheid. Dit is een nieuw en innovatief concept dat yogalessen combineert met voedingsadvies, een combinatie geboren uit haar associatie met zijn jeugdvriendin Claudia Bordigoni, ook werkzaam in de financiële sector en afgestudeerd in nutritherapie met de CFNA.

“Wij zijn ervan overtuigd dat het welzijn van iedereen het resultaat is van een combinatie van regelmatige lichaamsbeweging en een goede voedselhygiëne. We willen dus, dankzij ons advies en onze eigen ervaring, mensen begeleiden die zich goed willen voelen over zichzelf.”

Dankzij hun zakelijke studies bij HEC hebben ze de nodige expertise verworven om in bijberoep te starten met hun respectievelijke passies – yoga en nutritherapie.

Ongeacht de sector, inspireert de ene activiteit vaak de andere

Sandy: “Het is ook te danken aan mijn huidige beroep als professionele klantadviseur bij BNP PARIBAS FORTIS, dat ik besloten heb om yoga-instructeur te worden! Ik heb inderdaad de kans gehad om het succes te ondersteunen van mijn zelfstandige klanten, die zichzelf hebben gelanceerd om hun dromen waar te maken. Het was een inspiratie voor mij, en het moedigde me aan om een activiteit te beginnen waar ik een passie voor heb: anderen helpen om voor zichzelf te zorgen dankzij yoga!”

Een verrijkende ervaring met een crowdfunding campagne en de steun van de Flagship Opera

“Het was een ongelooflijke ervaring om ons ondernemingsproject te kunnen financieren dankzij de steun van de mensen die in ons geloven. Ons avontuur gaat door dankzij participatieve financiering!”

Sandy raadt deze vorm van financiering sterk aan voor mensen die willen starten, en die niet weten waar ze moeten beginnen. Haar succesvolle crowdfunding campagne via Hello Crowd stelde haar in staat om enerzijds de aankoop van apparatuur voor yogalessen te financieren, maar ook en vooral om zich bekend te maken en meer zichtbaarheid te krijgen: er zijn nu al meer dan 30 deelnemers aan haar eertse cursussen in september.

“Het succes van onze campagne is mede te danken aan de steun en hulp van onze Hello Crowd coach, Sandrine Dammans, die ons van begin tot eind begeleidde met haar waardevolle adviezen over hoe effectief te communiceren met ons publiek.”

De Flagship Opera van Luik, en in het bijzonder de steun van Fiorella Maseri, gaf hen ook een boost van zichtbaarheid. Door hun deelname aan verschillende evenementen die binnen het agentschap plaatsvonden, hebben ze de kans gekregen om hun netwerk te versterken.

“De resultaten overtroffen onze verwachtingen en we zijn verheugd dat we vanaf september onze hele wellness-wereld kunnen delen.”

 

Sandy Cadorin

Sandy is afkomstig uit de financiële wereld na haar commerciële studies aan HEC Luik. Ze werkt bij een onafhankelijk BNP Paribas Fortis agentschap als professioneel klantenadviseur. Gepassioneerd door yoga, besloot ze samen te werken met haar vriendin Claudia Bordigoni om een nieuw wellnessconcept te lanceren dat yoga en nutritherapie combineert. Switch Perspective Studio heeft een hoge vlucht genomen sinds de lancering na het succes van hun crowdfunding campagne begin september.