Batman had Robin, ondernemers hebben BNP Paribas Fortis. Met de videoreeks Local Heroes zet BNP Paribas Fortis de succesverhalen van haar klant-bedrijven in de kijker. Ontdek vandaag het verhaal van Botalys, een innovatief bedrijf dat een unieke technologie wist te ontwikkelen om ginseng te kweken… in België!

Durf te innoveren

Het verhaal van Botalys is er één dat inspireert om verder te kijken dan het dagdagelijkse. In 2011 slaan Pierre-Antoine Mariage en Paul-Evence Coppée de handen in elkaar om als eerste Ginseng te kweken in Wallonië.

Ginseng, een plant gekend voor haar opwekkende kracht, groeit normaalgezien in Azië en heeft maar liefst 25 jaar nodig om volgroeid te zijn! Dankzij een nieuwe technologie, uniek in de wereld, is Botalys vandaag in staat om de volledige natuurlijke cyclus van de plant na te bootsen, in haar natuurlijke omgeving, maar veel sneller. Het gaat zo ver dat zelfs de Aziaten bij hen aankopen!

"Onze grootste uitdaging, vertelt Pierre-Antoine Mariage, was om aan te tonen dat ons product ook echt een actieve werking had. Het was een enorme opdracht om de mensen hiervan te overtuigen."

Laat je goed omringen

Zoals de mede-oprichter van Botalys in de video vertelt, is samenwerken een een essentiële waarde binnen het bedrijf. Alleen kan je niet slagen. Alleen kan je onmogelijk alles weten. Het is dus belangrijk om je goed te laten omringen: met klanten, uiteraard, maar ook met wetenschappelijke én financiële partners.

"Laat je goed omringen. Zoek partners die met hun kennis jouw expertise aanvullen en complementair zijn voor je bedrijf. Alleen zo kan je delen, elkaar begrijpen, efficiënt werken en vooruitgang boeken in toekomstige groeiprojecten", sluit Pierre-Antoine Mariage af.

Meer weten? Ontdek nu het verhaal van Botalys in onze video.