Vandaag viert Bizcover zijn eerste verjaardag, en om dat te vieren lijsten we de 5 populairste artikels  op van het afgelopen jaar. 

Deel ervaringen op Bizcover om beter te ondernemen...

... en ontdek er adviezen en tips van andere ondernemers!

1. Van familiebedrijf tot internationaal merk

Kaasaffineurs Van Tricht, de winkel van kaasmeester Michel Van Tricht werd onlangs  verkozen door The Wall Straat Journal tot de beste kaaswinkel van Europa. Wat begon als een familiebedrijf, is uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd merk dat staat voor kwaliteit en service. In het artikel leest u hoe de ondernemer dit aanpakte. Hij raadt starters aan om te investeren in hun naam, geduld uit te oefenen maar zeker ook ambitieus te blijven.

2. De online aanwezigheid van uw bedrijf optimaliseren? Een must!

De Belgische ondernemers beseffen het belang van online aanwezig zijn, zoveel is duidelijk. Getuige hiervan is de tweede plaats van dit artikel. Anthony Belpaire van de internetgigant Google lijst enkele nuttige en gebruiksvriendelijke tools op die u zullen helpen om de zichtbaarheid van uw bedrijf op het internet te vergroten. Is uw honger naar kennis nog niet gestild? Bekijk dan ook zeker de handige SlideShare over het onderwerp!

3. 5 lessen die een ondernemer trok uit een faillissement

Op failliet gaan rust in België nog steeds een taboe, nochtans kan het een zeer leerrijke ervaring zijn. Onder het motto uit uw fouten kunt u leren doorbreekt Stephan Pire dit taboe en vertelt hij in 5 tips wat hij opstak van zijn faillissement. “Praat openhartig met uw bankier!”, geeft hij bijvoorbeeld mee, want de harde waarheid is op lange termijn beter dan uzelf te verstoppen achter een leugentje om bestwil.

4. Subsidies: een echte duw in uw rug?

Over subsidies doen verschillende misverstanden de ronde, zoals dat ze dienen om kwakkelende bedrijven er terug bovenop te helpen. Wim Heyman, expert op het gebied van subsidies en overheidssteun bij BNP Paribas Fortis scheidt in dit artikel feit van fictie en geeft mee waar u zeker op moet letten als u een subsidie wilt aanvragen.

5. Veilingsite voor tweedehandsgoederen: iedereen wint

Tweedehands kent meer dan één winnaar, dat is de boodschap van Fons Tooten van online veilinghuis Vavato. Niet alleen de prijs van de goederen is interessant, maar via een tweedehandssite kunt u ook snel overstock omzetten in liquiditeiten, waarmee u nieuwe investeringen kunt doen. En daar stopt het niet, want ook de ondernemer kan winnen bij tweedehands! Wilt u weten hoe? Klik dan door naar het artikel!