Brussels Beer Project, het levenswerk van Olivier de Brauwere en Sébastien Morvan, bestaat amper 6 jaar, en kent al een mooi groeitraject. Waar staat deze Brusselse start-up vandaag en hoe willen ze de komende jaren succes bereiken op grote schaal? Tijd voor een gesprek met medeoprichter Olivier de Brauwere!

Krachten bundelen om ambities waar te maken

Het team is de ziel van Brussels Beer Project. Stel een goed team samen, en je kunt alles aan.

Olivier de Brauwere omschrijft Brussels Beer Project als een groep vrienden met een ongelooflijke passie voor bier. Die passie is de belangrijkste voedingsbodem voor de beloftevolle groei die het bedrijf nu kent. “Iedereen heeft hetzelfde doel: we willen het imago van de vrij traditionele brouwerijwereld opfrissen”, legt de ondernemer uit. “Dat vraagt om een andere aanpak, waarbij experimenteren en een community-gedreven aanpak centraal staan. “

Door als een hecht team te werken, slaagt Brussels Beer Project erin om te innoveren en weldra ook door te groeien tot een scale-up. Binnenkort opent het een tweede brouwerij in Port Sud in Anderlecht. “Dat vereist in de eerste plaats een enorme financiering, maar ook doorgedreven advies naarmate het project vordert”, knikt de Brauwere. “We hebben het geluk steun te genieten van een waaier aan partners, waaronder BNP Paribas Fortis.”

Volgens de Brauwere staat Brussels Beer Project sterk in zijn schoenen, en dat door de gebundelde krachten in het team en externe adviseurs. Dat is meteen ook zijn advies voor andere ondernemers: “laat je omringen door de juiste mensen, en je kan alles aan.”

In deze video ontdek je meer over:

  • Het DNA van Brussels Beer Project
  • Hoe het bedrijf future-proof wil blijven
  • De manier waarop Brussels Beer Project bijdraagt aan de circulaire economie
  • De samenwerking met BNP Paribas Fortis