Niet elk idee moet hightech of gecompliceerd zijn om te slagen. Soms zijn de simpelste ingevingen zelfs de succesvolste. Hier leest u hoe 5 eenvoudige en authentieke ideeën aan de basis lagen van 5 geslaagde ondernemingen.

Meest modieuze: Maurice Coffee and Knits

Kunt u op 2 woorden komen die u meer aan grootmoeders doen denken dan “koffie” en “breien”? Dan verbaast het u misschien dat de knitwear van Veronique Leysen, de onderneemster achter Maurice Coffee and Knits, modieus en hip is?

Nochtans is het met de aangepaste branding wel mogelijk. Wat begon als een hobby, is nu een heus bedrijf. Toch blijft elk stuk van Maurice uniek en handgemaakt, waarbij kwaliteit voorop staat, en zo maakt de knitwear van Leysen het verschil.

Meest nostalgische: The Original Flandriens

In de vorige eeuw, toen Belgen nog tourzeges op hun naam mochten schrijven, speelden jongens zoals Yann Simperl de heroïsche overwinningen van Merckx en co na met metalen wielrennertjes. Poppetjes die nu niet meer gemaakt worden...

Hoewel, sinds 2013 brengt hij met The Original Flandriens de wielerhelden weer tot leven, zowel in retro-outfit als in moderne uitvoering. Ze veroverden de markt decennia geleden als speelgoed, maar zijn nu evengoed collectors items voor nostalgische zielen en wielerliefhebbers.

Meest gastronomische: Houtlandse Tuinsappen

Het klinkt mensen met een appelboom misschien wel bekend in de oren: u kijkt heel het jaar uit naar een sappige zelfgekweekte appel, en wanneer de oogst rijp is, heeft u er zoveel dat u niet weet wat ermee te doen. Thijs Thange, zelf fruitplukker als jongeman, kent het probleem en heeft er met Houtlandse Tuinsappen een oplossing voor!

Hun mobiele fruitpers staat het hele oogstseizoen op verschillende locaties in heel Vlaanderen. Zo kan u vruchtensap laten maken van uw eigen fruit en hoeft u dit niet meer in de supermarkt te kopen. 

Meest hippe: Akotee

Als u op zoek bent naar een origineel cadeau, bent u bij Akotee in Antwerpen aan het juiste adres. Na een huwelijksreis in Mexico, opende Sonia Rymenans in 1973 een winkeltje met spullen geïnspireerd op het land. 

Momenteel is haar aanbod veel uitgebreider en bevat het dagdagelijkse voorwerpen met een opvallend design, zoals paraplu’s en fietstassen. Of u het nu retro, vintage of kitsch wilt noemen, het staat vast dat u met één van hun producten altijd zal opvallen.

Meest avontuurlijke: Boomtent

Als u een tent en een boomhut combineert kunt u origineel overnachten in een boomtent! Bent u een avontuurlijk type? Boek dan een overnachting in een van deze kunstwerken, die te vinden zijn in de Haspengouwse gemeente Borgloon. Deze bijzondere manier van kamperen is een creatie van de Nederlandse beeldhouwkunstenaar Dré Wapenaar, die met zijn ontwerpen sociale interactie wil bevorderen.