Bizcover heeft onlangs een wedstrijd georganiseerd waarin aan ondernemers werd gevraagd hoe ze hun grootste uitdaging hebben overwonnen. Guillaume Desobry van Waffle Factory is één van de winnaars. Hij vertelt ons meer over zijn ervaring:

“Als toekomstige ondernemer verruilde ik mijn baan bij een grote onderneming voor een job in het bedrijf van mijn vader. Mijn grootste uitdaging was integreren en bewijzen wat ik waard was tegenover het bestaande team. Sommige medewerkers waren veel ouder dan ik, werkten al 25 jaar in het bedrijf en hadden veel meer ervaring. Ik moest me dus snel bewijzen als nieuwe bedrijfsleider op basis van mijn kwaliteiten en niet als zoon van de stichter, om de ontwikkeling van het bedrijf voort te zetten en te versnellen.”

“Om mijn sporen te kunnen verdienen, ben ik bescheiden begonnen en heb ik zonder veel ophef mijn plaats ingenomen. Door hard te werken kon ik, dankzij mijn dagelijkse inzet, duidelijke en efficiënte richtlijnen en een duidelijke evolutie van de resultaten van het bedrijf, bewijzen dat ik mijn plaats verdiende door mijn capaciteiten en niet alleen door mijn familierelatie.”

“De les die ik hieruit geleerd heb, lijkt me ook nuttig voor andere uitdagingen, namelijk, dat je in de eerste plaats hard moet werken. We worden immers beoordeeld op ons werk en het resultaat ervan. Het is dankzij de efficiëntie van onze daden dat we de opeenvolgende uitdagingen kunnen oplossen en een vertrouwensrelatie kunnen opbouwen voor de lange termijn. Woorden, je positie of een visie op korte termijn volstaan niet.”

Nadat hij zijn diploma bio-ingenieur had behaald, begon Guillaume Desobry zijn loopbaan in de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling van een grote internationale onderneming voor hij in 2011 aan de slag ging bij het familiebedrijf Waffle Factory. Waffle Factory, dat oorspronkelijk Belgaufre heette, maakt voornamelijk deeg voor Luikse wafels en voerde ook hartige wafels in.