Leuven heeft met haar universiteit en alle bijhorende kenniscentra, centrale ligging en bloeiend openbaar leven verschillende troeven in handen. Dus waarom niet overwegen om te netwerken in deze stad? We overlopen de beste adresjes.

KULeuven en partners

De KULeuven en haar verschillende spin-offs, onderzoekscentra en incubatoren bevatten enorm veel expertise. Bijgevolg bestaan er verschillende netwerken die als doel hebben om deze kennis te delen met anderen. Hier zijn de belangrijkste uit het aanbod voor u samengevat.

Zit u in de hightech-sector? Dan is Leuven.INC zeker iets voor u. Het netwerk brengt actoren uit verschillende gebieden, zoals academici, investeerders en consultants, samen om het hoogtechnologisch ondernemerschap aan te moedigen. Ook Flanders Smart Hub opereert in deze sector. Het netwerk wil innovatie in heel Vlaams-Brabant stimuleren door de afstand tussen kennisinstellingen en ondernemingen te overbruggen.

Daarnaast stimuleert de universiteit ondernemerschap bij haar studenten. Onlangs keurde ze het statuut van student-ondernemer goed, en met de LCIE heeft ze een troef in handen om kennis over ondernemen tussen professoren, onderzoekers en studenten te delen.

Meer dan de universiteit

Maar Leuven is meer dan enkel de universiteit, het is ook een bruisende stad met bedrijven allerhande. Voor hen organiseren de lokale afdelingen van ondernemersverenigingen Unizo en Voka op regelmatige basis netwerkevents in Leuven en omstreken.

En ook vrouwelijke ondernemers blijven er niet op hun honger zitten. De Leuvense afdeling van nationaal vrouwennetwerk Artemis organiseert bijna elke 2 weken een activiteit waar u gemakkelijk contacten kunt leggen met andere ondernemende vrouwen.

Lokale netwerkopportuniteiten

Zoekt u liever een netwerkopportuniteit die volledig lokaal verankerd is? Elke eerste woensdag van de maand vergadert de Business Breakfast Club Leuven in het Provinciehuis Vlaams-Brabant met ondernemers uit een brede waaier sectoren.

Of bent u een sportfan? Overweeg dan om een wedstrijd topvoetbal van OHLeuven, of topbasketbal van de Leuven Bears bij te wonen. Business seats op sportevenementen zijn nog steeds een uitgelezen opportuniteit om op een informele manier contacten te leggen.

De relatie uitbouwen

Ook nadat u contacten gelegd heeft en wanneer u de relatie verder wilt uitbouwen, is Leuven de uitgelezen locatie. U moet namelijk weten dat de stad niet minder dan 178 restaurants en 241 cafés telt (bron: leuven.be) waar u met uw nieuwe contacten op een gezellige manier kunt afspreken.