Van 14 tot 23 juli vinden de Gentse feesten plaats, een evenement dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Maar de stad heeft nog veel meer te bieden. Het aantal bedrijven - groot en klein, in traditionele sectoren en in nieuwe technologie - neemt er almaar toe. Waarom het aangename niet aan het noodzakelijke koppelen en een bezoekje aan de Feesten combineren met een netwerkactiviteit?

De zoektocht naar een interessant netwerk en naar de beste contacten wordt beïnvloed door uw doelstellingen, uw activiteit en uw actieradius. Daarom groeperen we onze tips in enkele categorieën:

Traditioneel netwerken

Een goede introductie tot het Gentse ondernemingsleven wordt geboden door de werkgevers- en zelfstandigenorganisaties: Voka Oost-Vlaanderen en UNIZO zijn in Gent veruit de belangrijkste. Naast allerhande opleidingen en advies bieden deze ondernemersverenigingen ook themagerichte mogelijkheden tot netwerken.

Innovatief vergaderen

Gratis vergaderen in een volledig uitgeruste state of the art vergaderruimte in het centrum van Gent? Als u klant bent van BNP Paribas Fortis kan dat in de innovatieve Flagship, het nieuwe gebouw van de bank. Via het systeem van Book&Work beschikt u niet alleen over een zaal, maar ook over een Innovation Library. Deze laat u beschikken over tips en tricks, nuttige tools en relevante informatie over uw sector. Daarnaast is het ook een echt ontmoetingscentrum waar u niet alleen veel financiële experten kan terugvinden, maar ook nieuwe contacten kunt leggen.

Lokaal netwerken

Naast de plaatselijke serviceclubs  voor ondernemers en zelfstandigen, is er ook de International Club of Flanders, een ontmoetingsplaats op menselijke schaal. Bovenop deze algemene netwerken, zijn er ook specifieke, zoals voor havenbedrijven of voor ondernemers van allochtone afkomst. Of clubs specifiek voor vrouwen of jongeren. Dergelijke netwerken maken veelal deel uit van organisaties als Voka of Unizo

Een steuntje van de overheid

Diverse overheden verlenen advies, opleiding en contacten aan ondernemers: de stad, de provincie  en het gewest. Voor bedrijven in technologische sectoren is het onderzoeks- en incubatiecentrum iMinds bijzonder interessant. De universiteit en de twee grote hogescholen in Gent gaan ook steeds meer partnerschappen aan met diverse ondernemingsvormen.

Co-working

Kleine ondernemingen kunnen terecht in een groeiend aantal kantoorruimtes voor co-working, waar u schouder aan schouder werkt met ondernemers van alle slag. Onlangs opende Co.Station ook een vestiging in Gent. Naast een volledige dienstverlening vindt u in dergelijke werkplaatsen ook interessante contacten, geestesgenoten en potentiële klanten.

Work hard, play hard

Werken kan - en moet - leuk zijn. Ga daarom mee in de hippe aantrekkingskracht van de stad Gent. Ondernemers zijn graag aanwezig op allerlei spraakmakende evenementen.

Zo zijn de loges van voetbalploeg AA Gent the place to be voor al wie contacten wil leggen. Daarnaast trekken ook basketbal- of volleybalploegen veel ondernemers aan. Bovendien gaan velen onder hen in het weekend samen fietsen of lopen.

Wie cultuur boven sport verkiest, kan terecht in diverse cultuurhuizen, zoals Opera Vlaanderen, waar geregeld netwerkevenementen worden georganiseerd.