Hasselt presenteert zichzelf met de slogan “hoofdstad van de smaak”. Maar de stad heeft niet alleen voor fijnproevers veel te bieden, ook voor ondernemers liggen er heel wat mogelijkheden om hun netwerk uit te bouwen, zowel voor jong als voor oud.

Netwerken als startup

Hasselt heeft heel wat netwerkopportuniteiten te bieden aan startups. Zo is er de Corda Campus, een incubator die zichzelf omschrijft als “een bijzondere business community waarin alles draait om kennis, netwerking en kruisbestuiving” en waar u innoverende ondernemers kan ontmoeten.

Maar er is meer! Bent u op zoek naar geldschieters? Ga dan eens langs op een Innovation Tasting. Deze netwerkevents beginnen steeds met een pitchsessie, waarmee u investeerders kunt overtuigen van uw project. Daarna volgt een walking dinner waarop u eenvoudig visitekaartjes uitwisselt en de kiemen legt voor interessante samenwerkingen.

Regionaal en nationaal

Hasselt kent maar liefst twee chapters van Business Network International. Dit is een netwerk met wereldwijde vertakkingen dat bestaat uit ondernemers uit alle sectoren en specialisaties. Per chapter kan echter maar één lid uit een bepaalde branche zetelen. Bent u bijvoorbeeld uitbater van een drankenhandel maar zo iemand is al lid, dan moet u op zoek naar een ander chapter, of er zelf één opstarten.

Het doel van een lidmaatschap is andere leden van uw chapter zo veel mogelijk aan te bevelen en hen opdrachten te bezorgen. Uiteraard doen zij  hetzelfde voor u. Daarnaast organiseert Business Network International ook events van nationale aard en geeft ze netwerktrainingen aan haar leden.

Netwerken op de dansvloer

Een beurs met innovatieve ondernemers, een dj, een drankje en een dansvloer. Dat is in grote lijnen het concept van Night Shift, een netwerkevent dat sinds enkele jaren opgang maakt in verschillende steden, waaronder ook Hasselt. En als u wilt, kunt u ervoor ook deelnemen aan de Night Shift Conferences, waar nationale en internationale sprekers hun ideeën uit de doeken doen en met elkaar in gesprek gaan.

De Limburgse ondernemers verenigd

Blijft u graag op de hoogte van het ondernemersnieuws uit Limburg? Dan is www.madeinlimburg.be uw place to be! Op het platform vindt u alle nieuwtjes omtrent de het ondernemerschap uit de provincie en bedrijven krijgen er de mogelijkheid om hun producten of diensten voor te stellen. Ideaal dus om nieuwe contacten te leggen!

Maar de Limburgse ondernemers zijn niet alleen online verenigd. VKW Limburg verdedigt de belangen van de ondernemers van de provincie op lokaal en nationaal niveau. Ze bieden ook tal van activiteiten aan en zetten sterk in op netwerken. Wat meer is: de organisatie heeft een jongerenafdeling die meer dan 300 jonge ondernemers, bedrijfsleiders en managers tot 40 jaar tot haar leden mag rekenen.

Senioren aan de macht

Dacht u dat ondernemen enkel weggelegd was voor jonge mensen? Dan hebt u het mis! In Hasselt is een afdeling van Neos gevestigd, wat staat voor Netwerk van Ondernemende Senioren. De vereniging ontstond in de schoot van Unizo en richt zich specifiek op 55-plussers die na hun loopbaan met gelijkgestemde zielen willen deelnemen aan activiteiten.