België heeft verschillende sectoren om trots op te zijnen Brussel, het hart van Europa, biedt een schat aan mogelijkheden om te netwerken. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Anderen ontmoeten en bijleren

BECI, de Brusselse Kamer van Koophandel, organiseert regelmatig evenementen voor iedereen die betrokken is bij de Brusselse economie: denk daarbij aan afterworkbijeenkomsten, conferenties, sportactiviteiten, enzovoort. U kunt er met ondernemers uit de regio van gedachten wisselen over thema's die u interesseren. Meer informatie vindt u hier.

Voor advies kunt u ook steeds terecht bij Netwerk Ondernemen. De organisatie bundelt verenigingen van bedrijfsleiders die ondernemers willen helpen bij de oprichting of de overname van kmo's die reële werkgelegenheid en welvaart kunnen scheppen in hun regio.

1819 is een telefonische eerstelijnsinformatiedienst voor starters of bedrijfsleiders van bestaande ondernemingen in Brussel. U kunt er terecht met al uw praktische vragen over het opstarten en runnen van een bedrijf en kunt er bovendien een agenda raadplegen met de niet-te-missen evenementen voor ondernemers in Brussel.

De website French-Connect biedt mensen de kans om uiteenlopende onderwerpen met elkaar te bespreken. Voor bedrijfsleiders worden in Brussel talloze evenementen georganiseerd rondom allerlei onderwerpen, zowel serieus als lichtvoetig.

In een ongedwongen sfeer

Apéro-entrepreneurs brengt, zoals de naam aangeeft, ondernemers samen tijdens ontspannen, feestelijke afterworkdrinks. Hier vindt u de agenda van de drinks die binnenkort in Brussel worden georganiseerd. Volstaat dat niet, dan kunt u op een donderdag- of vrijdagavond ook naar het Luxemburgplein om de medewerkers van de Europese wijk te ontmoeten in een ongedwongen sfeer.

Verder zijn er ook nog de Cafés Numériques (digitale cafés) die, in Brussel en op andere plaatsen, innovatief ondernemerschap stimuleren in een ontspannen sfeer.

Vrouwen in de spotlight

Of u nu moeder bent, een bedrijf runt of een project wilt ontwikkelen, Brussel telt veel locaties speciaal voor vrouwelijke ondernemers. Wilt u een bedrijf starten? Sluit u dan aan bij de incubator Les Premières Bruxelles. De enige voorwaarde: u moet vrouw zijn en een innovatief ondernemingsproject hebben. Bent u moeder, word dan lid van de vzw Mompreneurs: een zakelijk en sociaal netwerk speciaal voor u.

Coworkingruimtes

Brussel telt vele coworkingruimtes, zoals Co.Station. Hier volgt een selectie. Hive5 is een nieuwe, veelbelovende coworkingruimte die in juni wordt geopend. L42 en BetaCowork zijn toegankelijk voor alle soorten ondernemingsprojecten en stellen u in staat prominente personen uit alle sectoren te ontmoeten. SilverSquare, ten slotte, biedt coworkers de meeste mogelijkheden. Zo zijn er een amfitheater, een theater-/concertzaal, een bar, vergaderzalen en meer.