België heeft verschillende sectoren om trots op te zijnen Brussel, het hart van Europa, biedt een schat aan mogelijkheden om te netwerken. We hebben ze hieronder verzameld.

Anderen ontmoeten en bijleren

BECI organiseert regelmatig talrijke evenementen voor iedereen die betrokken is bij de Brusselse economie. U kunt daarbij denken aan afterwork-bijeenkomsten, conferenties, sportactiviteiten enzovoort. Wissel van gedachten met ondernemers uit de regio over een thema dat u interesseert. Meer informatie vindt u hier.

Voor advies kan u bovendien ook steeds terecht bij Netwerk Ondernemen Brussel. De organisatie bundelt verenigingen van bedrijfsleiders die ondernemers willen helpen bij de oprichting of de overname van kmo's die reële werkgelegenheid en welvaart kunnen scheppen in hun regio.

1819 is een telefonische eerstelijns informatiedienst voor starters of bedrijfsleiders van bestaande ondernemingen in Brussel. U kan er terecht met al uw praktische vragen over het opstarten en runnen van een bedrijf en kan er bovendien een agenda raadplegen waar de niet te missen evenementen voor ondernemers in Brussel worden verzameld.

De website French-Connect biedt mensen de kans om uiteenlopende onderwerpen met elkaar te bespreken. Voor bedrijfsleiders worden in Brussel talloze evenementen georganiseerd rondom allerlei onderwerpen, zowel serieus als lichtvoetig.

Feestelijke sfeer

Apéro-entrepreneurs, zoals de naam al aangeeft, brengt ondernemers samen tijdens ontspannen, feestelijke afterwork-borrels. Hier vindt u de agenda van de borrels die binnenkort in Brussel worden georganiseerd. En als u lef hebt, gaat u op een donderdag- of vrijdagavond naar het Luxemburgplein in Brussel om de medewerkers van de Europese wijk op een laagdrempelige manier te ontmoeten!

Laten we ook de Cafés Numériques (digitale cafés) niet vergeten die, ook in Brussel, innovatief ondernemerschap stimuleren in een ontspannen sfeer.

Vrouwen in het zonnetje

Of u nu moeder bent, een bedrijf runt of een project wilt ontwikkelen, Brussel telt veel locaties speciaal voor vrouwelijke ondernemers. Wilt u een bedrijf starten? Sluit u dan aan bij de incubator Bruxelles Pionnières. De enige voorwaarde: u moet vrouw zijn en een innovatief ondernemingsproject hebben! Bent u moeder, word dan lid van de vzw Mompreneurs: een zakelijk en sociaal netwerk speciaal voor u.

Veel coworkingruimtes

Brussel telt volop coworkingruimtes, zoals Co.Station. Het valt niet mee ze allemaal op een rijtje te zetten zonder er een te vergeten. We hebben er enkele voor u geselecteerd. De Hive5 is een nieuwe, veelbelovende coworkingruimte die in juni wordt geopend. De L42 en de BetaCowork zijn toegankelijk voor alle soorten ondernemingsprojecten en stellen u in staat prominente personen uit alle sectoren te ontmoeten. De SilverSquare tenslotte biedt coworkers de meeste mogelijkheden. Zo zijn er een amfitheater, een theater/concertzaal, een bar, vergaderzalen en meer.