Antwerpen, dat is de haven met de grootste sluis ter wereld. Maar de stad is ook zoveel meer dan dat. Ze heeft industrie, kennis, sport, cultuur, business, de opsomming kan quasi eindeloos doorgaan. Antwerpen: voor ieder wat wils. Dus waarom zou u er geen netwerk uitbouwen?

Zakelijk Antwerpen

Antwerpen telt veel netwerkclubs die elk regelmatig evenementen organiseren om de ondernemers uit de stad en omstreken met elkaar in contact te brengen. De belangrijksten hiervan hebben zich gegroepeerd in Succesrijk Netwerken, een vereniging die er naar streeft activiteiten van bedrijven en zakenclubs meer onder de aandacht te brengen bij ondernemers.

Of bent u geïnteresseerd in investeren in een bedrijf uit de Antwerpse haven? Klop dan zeker eens aan bij het Gemeentelijk Havenbedrijf. Het behoort tot hun takenpakket om u in contact te brengen met potentiële klanten, leveranciers en partners.

Cultuurstad Antwerpen

Ook de culturele sector staat sterk in Antwerpen. Via het netwerk ANTWERP. POWERED BY CREATIVES.. kunt u in contact komen met andere creatievelingen. Het richt zich specifiek naar iedereen die werkt rond design, maar wil ook bruggen bouwen naar andere creatieve sectoren.

Of zoekt u connecties in de modewereld? Ook dan is de stad, met haar verschillende modeshows en défilés – als hoogtepunt het Antwerp Fashion Festival begin september – de uitgelezen plaats om een netwerk uit te bouwen.

Antwerpen als kenniscentrum

Met de Universiteit Antwerpen bezit de stad een kenniscentrum dat al verschillende spin-offs voortbracht. Meerderen onder hen zijn gestart in de Darwin Incubator. Hier hebben startups niet alleen een locatie ter beschikking, maar ook een netwerk van experts op verschillende vakgebieden. Er een bezoekje brengen levert u gegarandeerd interessante contacten op.

Daarnaast kunt u binnenkort terecht in de splinternieuwe StartupVillage. Met dit initiatief volgt het Antwerpse stadsbestuur het voorbeeld van innovatieve startup steden als New York, Londen en Barcelona. Het moet de plek worden waar groeibedrijven grote ondernemingen en investeerders kunnen ontmoeten.

Sport in Antwerpen

Bent u van het sportievere type, dan heeft de stad eveneens veel netwerkopportuniteiten. Antwerpen telt sportclubs allerhande waar u nieuwe mensen kunt leren kennen. Maar het sportieve hoogtepunt ligt in er begin februari. Dan vinden de Diamond Games plaats. Dat wilt zeggen: tennis van het allerhoogste niveau op eigen bodem, en de uitgelezen mogelijkheid om interessante contacten te leggen.

Nocturne in het MAS

En wat als u de banden met uw klanten steviger wilt aanhalen? Het Museum aan de Stroom (MAS) biedt speciaal voor bedrijven nocturnes aan, waarbij u zelfs heel het gebouw kan afhuren. Of opteert u liever voor een kleinere zaal met banket of receptie? Met de locatie en het zicht over de stad zal u in ieder geval indruk maken.