Wie Oostende zegt, denkt vaak meteen aan de zee. Maar de koningin der Belgische badsteden heeft veel meer troeven waar u voordeel uit kunt halen. Heeft u daarom  al overwogen om er te netwerken?

Voor de sportieve ondernemer

De Mercatorjachthaven van Oostende is niet alleen de thuisbasis van het zeilschip Mercator, het telt ook verschillende clubs, zoals de Royal Yachtclub Oostende, de oudste jachtclub van België. Om hun clubhuizen te bezoeken, hoeft u vaak geen lid te zijn, en u kunt er op een ontspannen manier contacten leggen met andere jachtfanaten. En als het u bevalt, waarom geen lid worden? U zult er uw netwerk enkel mee uitbreiden.

De badstad is eveneens de thuishaven van voetbalclub KV Oostende en basketbalclub BC Oostende, die elk tot de Belgische top behoren in hun sport. Genieten van een sportieve avond en tegelijk interessante contacten leggen, het kan als u kiest voor een van de verschillende businessformules die ze aanbieden.

Voor de vrouwelijke ondernemer

Ook als vrouw kunt u netwerken in Oostende. De lokale afdeling van Business and Professional Women Belgium organiseert er namelijk op regelmatige basis evenementen en activiteiten waar u andere ondernemende vrouwen kunt ontmoeten. Daarnaast vergaderen ze elke tweede woensdagavond van de maand, waarbij een brede waaier aan thema’s aan bod komen.

Voor de startende ondernemer

Als starter kunt u terecht in het Bedrijvencentrum Oostende. U krijgt er niet alleen ondersteuning op allerhande vlakken, zoals infrastructuur en IT, maar het is ook de ideale manier om in contact te komen met andere starters en zo een netwerk op te bouwen van gelijkgezinden.

Voor de Oostendse ondernemer

Voor de Oostendse ondernemer bestaat er ook een netwerkforum. U kunt er namelijk deelnemen aan de activiteiten van de Oostende Business Club, een vereniging voor kaderleden en executives met als doel de uitwisseling van ervaringen in een ongedwongen sfeer. De club organiseert dit jaar nog drie bedrijfsuitstappen waarop u andere ondernemers uit de regio Oostende kunt leren kennen.

Voor de relaxende ondernemer

De zeedijk van Oostende wordt gedomineerd door het imposante Kursaal. Het gebouw herbergt verschillende interessante netwerkopties. U kunt er bijvoorbeeld een concert bijwonen als vip, waarbij u tijdens de pauze en na de voorstelling toegang krijgt tot de viplounge. Ideaal om met een glaasje in de hand nieuwe connecties te leggen. Of waarom brengt u geen bezoek aan het beroemde casino, want wat is er beter om het ijs te breken dan samen aan de roulettetafel te zitten?