De stad Bergen telt een groot aantal ruimtes die uitwisselingen tussen de economische spelers van de regio bevorderen, naast traditionelere organisaties zoals de UWE en het VBO. Hier kunt u deze ondernemersorganisaties met hun vele facetten ontdekken.

Regionale en provinciale initiatieven

In het kader van het programma Creative Wallonia is onlangs een coworkingruimte geopend in Bergen. Co-nnexion bevordert niet alleen de samenwerking en creativiteit in haar pand, maar heeft ook andere initiatieven gelanceerd zoals de “Media Tour” in samenwerking met de Club de la Presse du Hainaut-Mons. Tijdens een rondleiding langs de belangrijkste media in Bergen maken lokale ondernemers kennis met de wereld van de journalistiek. Voor de ondernemers een mooie gelegenheid om hun projecten ter sprake te brengen en wellicht het onderwerp te worden van een berichtje in de plaatselijke krant.

Onafhankelijke zakenclubs

Synergie is een van de netwerken in Bergen dat socio-economische weefsel ondersteunt. Deze vzw organiseert eens per maand een Businessmiddag in het pand van een partneronderneming. Tijdens een walking dinner krijgen ondernemers de gelegenheid hun activiteiten en faciliteiten te presenteren. De vzw organiseert ook kleinschalige lunchdebatten, bedrijfsbezoeken, trainingen en luchtige activiteiten. Een recent project genaamd Connect heeft als doel studenten kennis te laten maken met de zakenwereld.

Club 44 is niet de naam van een trendy disco, maar een zakelijk netwerk dat toegankelijk is voor zowel bestuurders van private en publieke ondernemingen als voor beoefenaars van vrije beroepen en politieke en academische prominenten. Tijdens de maandelijkse lunches van de club presenteert een van de leden zijn onderneming. Daarnaast organiseert de club netwerkactiviteiten zoals kartraces en sigarenproeverijen.

Digital Innovation Valley

In reactie op Bergen 2015 is de Digital Innovation Valley ontstaan rondom het wetenschapspark Initialis. Hier zijn tientallen kmo’s en start-ups verschenen die zich specialiseren in digitale technologie. Een ideale locatie voor zakelijke ontmoetingen. Het Microsoft Innovation Center verandert bijvoorbeeld elke vrijdag in een Open Space waar ontwikkelaars gratis kunnen komen werken en tegelijkertijd hun netwerk kunnen vergroten.