Bizcover schreef onlangs een wedstrijd uit en peilde daarvoor naar hoe ondernemers hun grootste uitdaging hebben overwonnen. Carine Verbelen van Managing Thoughts is één van de winnaars en deelt haar ervaring:

“Als startende ondernemer werkte ik van thuis uit om mezelf in de markt te zetten en klanten te zoeken. De vrijheid die thuiswerken biedt, vond ik een enorm voordeel. Je bepaalt namelijk volledig zelf wanneer je werkt. Na verloop van tijd merkte ik echter dat ik een klankbord miste. Ik kon namelijk niet toetsen hoe anderen gelijkgestemden met ‘hindernissen’ op het parcours omgingen. Dat zorgde voor extra druk die op mijn schouders begon te wegen.”

“Daarom ben ik op zoek gegaan naar een coworkingplaats die bij mij als persoon aansloot. Hier ontmoette ik gelijkgestemden en vond ik mijn klankbord. Hierdoor kreeg mijn mentale weerbaarheid een boost. Ook de kennisdeling over andere domeinen, die niet tot mijn expertise behoorden, was enorm inspirerend en leerrijk.”

“Wat ik vooral uit mijn startfase geleerd heb, is dat we te vaak van onszelf verlangen dat we het alleen moeten kunnen. We vergeten dat we ons kunnen laten inspireren door anderen. Daarom wil ik aan andere (startende) ondernemers meegeven dat ze zichzelf moeten laten omringen door gelijkgestemde ondernemers: zoek klankborden! Dat zal je toelaten om je batterijen te blijven opladen, waardoor je je mentale weerbaarheid optimaal kan blijven inzetten. Vergeet nooit: je staat er niet alleen voor!”

Carine Verbelen is gecertificeerd ICF coach en Gestalt psychotherapeut en gebeten door het ondernemerschap. In 2010 richtte ze Managing Thoughts op om bedrijven (en vooral zaakvoerders) te begeleiden en inspireren bij het realiseren van hun doelstellingen. Daarvoor ontwikkelt ze hun menselijk kapitaal door te focussen op diepgang en authenticiteit.