Om te starten met wat mogelijk een reeks wordt en om door de bomen het digitale bos te zien, stellen wij u hier vijf basisapplicaties voor die onontbeerlijk zijn voor elke ondernemer. In andere artikelen zullen meer specifieke onderwerpen aan bod komen, zoals financiën, communicatie, klantenbeheer, enz.


Wist u dat volgens een recente studie (Sage Business Index) tablets en smartphones een voordeel van 37% opleveren voor kmo-managers in hun balans tussen werk en privéleven? Onmogelijk dus om geen mobiel apparaat te hebben.


De 5 essentiële apps

 1. Dropbox

  Om al uw documenten, foto’s en video’s overal mee naartoe te nemen en ze vervolgens te delen. Of het nu om professionele of persoonlijke documenten gaat, Dropbox is een must zowel voor laptop, als tablet en smartphone (iOS of Android).


 2. Mailbox

  E-mail is onmisbaar geworden in onze samenleving van communicatie en samenwerking. Mailbox fungeert als snelle en ludieke inbox, speciaal ontworpen voor mobiele apparaten, en laat toe om elke e-mail op de correcte plaats op te slaan. Dit alles met een vernieuwde en intuïtieve interface.


 3. Calendar

  Afspraken beheren, vergaderingen plannen, taken organiseren, enz. Er bestaan verschillende toepassingen, gratis of betalend, die u het leven vergemakkelijken. Calendar is een elegante en eenvoudige kalenderapplicatie voor iOS, die compatibel is met Google Agenda en de standaard voorziene kalender. Daarnaast is er ook Sunrise, een gratis applicatie voor iOS en Android die uw agenda’s van Google, iCloud, Exchange en Facebook verzamelt.


 4. Mobile Banking

  Geld betekent macht, dus een applicatie voor bankieren is een must. Alle grote Belgische banken bieden mobiele toepassingen met relatief vergelijkbare functies en een betrouwbaar beveiligingsniveau.


 5. Sociale netwerken

  Tot slot, aangezien uw activiteit niet langer omheen social media kan – zeker bij de jonge ondernemers – spreekt het voor zich dat Facebook (vooral privé), LinkedIn (professioneel), Twitter (microblogging) en zelfs Instagram (delen van foto's) gedownload en veelvuldig gebruikt zullen worden op mobiele apparaten (op nieuwe smartphones zijn ze bovendien vaak al vooraf geïnstalleerd).