Café Numérique maakt steeds meer opgang in België en in de rest van de wereld. Jérémy Corman, medeoprichter, biedt ons een blik op deze bijeenkomsten.

Café Numérique: "between the bar and the conference"

Wees niet te sterk gehecht aan uw ideeën en aarzel vooral niet om desnoods helemaal opnieuw te beginnen.

Café Numérique werd in 2009 opgericht door een groep computerfreaks. De bedoeling: nieuwe technologieën en innovatie promoten via conferenties in een ontspannen sfeer. Deze bijeenkomsten zijn gratis en toegankelijk voor iedereen. Ze worden momenteel georganiseerd in een twintigtal steden in België en het buitenland.

De aanpak ‘Between the bar and the conference’ ondersteunt de opzet van deze bijeenkomsten: netwerken,  leren en ontspannen. De behandelde onderwerpen zijn erg uiteenlopend en alle ondernemers kunnen er aanwezig zijn, en zelfs host of speaker worden.

Misschien heeft u wel veel belangstelling voor de ‘pitch nights’, een concept waarbij ondernemers hun innovatie presenteren op maximum 5 minuten tijd. Daarna volgt een vragenrondje met het publiek om de haalbaarheid van het project al dan niet te bekrachtigen. 

Een gemeenschap van early adopters

Café Numérique staat open voor iedereen. Niet alleen ondernemers zijn er aanwezig, maar ook ontwerpers, studenten, kaderleden enz.

Door hun passie zijn het ruimdenkende en nieuwsgierige mensen, die wel eens de eersten zouden kunnen zijn om uw product/dienst te gebruiken – als u hen tenminste heeft weten te overtuigen. In marketingtermen worden zij 'early adopters' genoemd. Door hen te ontmoeten, verkrijgt u (al dan niet) de bevestiging die zo noodzakelijk is voor het slagen van uw project.

Of u toeschouwer bent, speaker of host: de bijeenkomsten van Café Numérique zijn de gelegenheid bij uitstek om uw ideeën te testen bij een groep goed geïnformeerde proefpersonen. Dat alles vindt plaats in een vriendschappelijke en ontspannen sfeer.

Zin om deel te nemen?

Als u interesse heeft, zoekt u best het Café Numérique het dichtst in uw buurt. Sommige zijn zelfs beschikbaar als livestream met een eigen hashtag op Twitter, waardoor u virtueel kunt deelnemen, waar u ook bent!

Jérémy Corman

Jérémy Corman is medeoprichter van Café Numérique, dat momenteel plaatsvindt in een twintigtal steden overal ter wereld. Als verantwoordelijke voor de digitale strategie van Lampiris heeft hij ook een passie voor nieuwe technologieën en innovatie.