‘Working nine to five’: het is een cliché dat steeds minder waar is. Dankzij nieuwe technologieën die het mogelijk maken altijd en overal te werken, is de werkwereld zoals we die kennen ingrijpend aan het veranderen. Een evolutie waar bedrijven maar wel bij kunnen varen, meent Alex Dossche, managing director Sage Belux. Want: wat goed is voor uw werknemers, is ook goed voor uw bedrijf!

‘9 to 5’: niet meer van deze tijd

Onderzoek in het Verenigd Koninkrijk toonde aan dat nauwelijks 6% van de actieve bevolking er nog de traditionele ‘9 to 5’-kantooruren op nahoudt. Meer nog: voor veel werknemers is een flexibel werkrooster vandaag een hoofdprioriteit, die hen helpt om werk- en privéverantwoordelijkheden succesvol te combineren. Hieronder zeven argumenten om flexibel werken ook in uw onderneming mogelijk te maken.

1. De werkwereld is veranderd

De lijn tussen werk en privé is veel vager dan voordien, zelfs ten opzichte van enkele jaren geleden. Zo is het nu bijvoorbeeld heel gewoon dat mensen vragen om virtuele meetings en thuiswerk, eerder dan elke dag lang onderweg te moeten zijn.

Moderne werkverantwoordelijkheden zijn bovendien vaak cross-functioneel en vereisen soms, bijvoorbeeld in internationale teams, interactie met meer mensen in verschillende tijdzones. De verwachtingen over hoe, waar en wanneer we werken moeten daarom bijgesteld worden in functie van deze cultuurshift.

2. Er is een war for talent

Nu het moeilijker en moeilijker wordt toptalent aan te trekken en te behouden, worden verschillende sectoren geconfronteerd met grote kennistekorten. Daartegenover staat dat veelgevraagde werknemers veel kieskeuriger kunnen zijn. Het verlangen naar flexibiliteit is daarbij een cruciale factor: zo vond een recente studie dat 54% van de mensen bereid zou zijn van job te veranderen voor meer flexibiliteit. Werkgevers die flexibel werk aanbieden zullen daarom het beste talent kunnen aantrekken, en meer kans hebben die werknemers langer aan zich te binden. In het ultracompetitieve businesslandschap van vandaag kan dat het verschil zijn tussen falen en succes.

3. Flexibel werken is goed voor de productiviteit

Productiviteit op de werkvloer is een globaal thema geworden. Een eigen onderzoek van Sage toont aan dat werknemers gemiddeld slechts 30 uur per week werken, wat wil zeggen dat ze wekelijks een hele dag op kantoor zijn zonder aan het werk te zijn.

Productiviteit op een nieuwe manier benaderen, bijvoorbeeld door werknemers de vrijheid te geven te werken op de manier die hen het best past, zou een grote stap kunnen zijn in het overbruggen van de productiviteitskloof, en een manier voor bedrijven om het meeste uit hun personeel te halen.

4. Flexibel werken zorgt voor empowerment bij werknemers en toont dat je hen vertrouwt

Nog uit onze studie bleek dat waardering en erkenning voor tweederde (66%) van de ondervraagden  het belangrijkste aspect van hun alledaags werkleven is, belangrijker dan bepaalde andere voordelen zoals ontspanningsmogelijkheden op kantoor of gratis eten. 

Werknemers de vrijheid geven om op hun eigen manier te werken toont aan dat ze een gewaardeerd en vertrouwd lid van het team zijn. Het empowert hen ook om volgens een hoge standaard te presteren en zo productief als mogelijk te zijn.

5. Het ondersteunt werknemerswelzijn

Behalve voor de werknemers zelf zijn de gezondheid en het welzijn van het personeel de laatste jaren ook voor de bedrijven een grotere prioriteit geworden.  Flexibel werken kan bijdragen tot meer welzijn, bijvoorbeeld door tijdverlies en stress ten gevolge van pendelen te verminderen, en is dus iets waar bedrijven aandacht aan moeten besteden.

6. Werknemers willen flexibel werken

Een van de belangrijkste redenen voor bedrijven om flexibel werken te omarmen is gewoon omdat werknemers ernaar vragen. 

Volgens Fuze zou bijna 50% van de werknemers over alle generaties graag mobieler zijn op het werk, een cijfer dat stijgt tot 70% voor de categorie tussen 16 en 44 jaar. Werknemers willen hun agenda flexibel kunnen beheren in functie van hun privéleven. Bedrijven doen er goed aan daarnaar te luisteren.

7. De technologie is veranderd

Misschien wel het sterkste argument voor telewerken is dat personeel niet langer op kantoor hoeft te zijn om efficiënt te werken. Het merendeel van de werknemers beschikt tegenwoordig over alle benodigde tools op smartphones en tablets, wat hen in staat stelt om comfortabel te werken van waar dan ook. Cloudtechnologie geeft werknemers veilig toegang tot documenten van buitenaf, terwijl samenwerkings- en communicatietools het mogelijk maken voor personeel om samen te werken van de andere kant van de wereld.

Vanuit die wetenschap lijkt de tijd aangebroken om onze manier van werken te veranderen in navolging van die mogelijkheden. Flexibel werk mogelijk maken zou uiteindelijk een focus moeten zijn voor alle bedrijven. Van een betere talent retention tot het creëren van een positieve werkomgeving: de korte- en langetermijnvoordelen kunnen onbetaalbaar zijn.

Belangrijkst van allemaal: flexibiliteit voor uw werknemers zal resulteren in gelukkiger, geëngageerder en productiever personeel. In tijden van voortdurende disruptie en toenemende competitie kunt u het zich niet veroorloven dat te negeren.

Alex Dossche

Alex Dossche startte zijn carrière in de jaren ‘80 als managing partner bij INsoft, specialist in de integratie van sales- en marketingapplicaties. Hij richtte nadien TIPSS Consultants op, leverancier van Atari-oplossingen in België. In 1995 lanceerde hij DBFACT, een beheertool voor kmo's, die in 2012 door Sage overgenomen werd. Sinds de overname was Dossche onder meer sales director en marketing director bij Sage Belux. In 2016 werd hij er Managing Director.